Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nu har vi varit där igen!

Eftersom vår lilla familj har årskort på akutmottagningen passade vi på att utnyttja det i helgen igen. Anton hade varit förkyld ett par dagar och haft feber men var i söndags feberfri och mådde bättre. Men på natten vaknade vi av hosta och rossel från spjälsängen. Jag var snabbt där och tog upp en kallsvettig liten Anton som flämtade och väste efter luft och emellanåt skällde som en liten hund när han hostade. Kruppanfall! Det var fruktansvärt att se sitt barn panikslaget för han inte kunde andas ordentligt. Jag lossade snabbt på kläderna och öppnade fönstret men det verkade inte hjälpa. Systerdelen av mig visste att det nog inte var så farligt eftersom Anton hela tiden hade fin färg och inte var det minsta blå och säkert hade bra syresättning  men mammadelen av mig fick panik och trodde sonen skulle dö. Vi lindade in Anton i en filt och åkte till vårt andra hem, akuten. På vägen i bilen kunde Anton andas bättre igen. Kyla och friskluft gör att slemhinnorna sväller av. Väl framme fick Anton ändå inhalera, fick kortison och hostmedicin. Inhalationsmasken var himla poppis. Han fäktade och ville ha tillbaks den igen när jag tog bort den för att han skulle få vila en stund. Patrik tyckte det påminde om min hantering av lustgasen under förlossningen.....

I alla fall hjälpte behandlingen och vi kunde åka hem för att sova. Dagen efter var lille gubben blek och hängig som en liten trasa. Inte ville han äta heller. Han som älskar mat annars. Men nu har både färgen i ansiktet och matlusten återvänt.

I tre nätter har jag suttit upp med Anton upprrätt i famnen  för att minska risken för nya kruppanfall. Sedan man fick barn kan man ju oftast sova när och hur som helst men de här nätterna har det inte gått så värst. Har jag  inte störts av träsmak i baken har Anton sovit oroligt  och sparkat och fäktat varannan minut. Jag har räknat ner timmarna tills vi fått gått upp. Men inatt fick jag efter att ha varit uppe och lekt mellan 12 och 2 ( Anton är fortfarande lite kortisonpigg) sova 5 timmar i sträck LIGGANDE. Vilken underbar lyx! Påsarna under ögonen har varit något mindre idag tycker jag.

Anton mår bättre och är nu bara hostig och snuvig. Men fy vad han skrämde oss den natten!

 

Onsdagen den 28 februari 2007 kl. 17:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Theodor hemsida 
2007-02-28 23:30

Fy fan. Jag skulle fått hjärtattack... Anna har önskat sig ett bubbelbad i helgen, det låter som något för dig också så kanske lite av träsmaken försvinner.

Du kanske skulle släpa med dig Patrik hit i helgen, så vaktar vi barn under tiden som ni tar en liten återhämtning i bubbelpoolen ett tag? Knoddarna måste ju lära sig använda handkontrollerna till Xboxen också.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

importerade blogginlägg

Arkiv

 2009

 2008

 2007

 2006

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.