Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Grav v 38

Var hos barnmorskan idag. Allt var väldigt normalt som det har varit hela tiden. Känns ibland som om det är prio ett för barnmorskor att hela tiden tala om hur normal man är. Magen är normalstor, hjärtljuden helt normala, blodvärdet normalt, viktuppgången heeelt normal. Antar att det är för att lugna oroliga blivande mödrar. Blodtrycket var idag lite högre än det brukar men ändå inom det normala.... Absolut inget att oroa sig för...

Kändes skumt när hon sa att vi får se om jag kommer nästa gång, som är en dag före utsatt datum. Finns det ett slut på graviditeten? Känns inte så ibland. Senaste veckan har jag blivit lite mer dämpad tycker jag själv. Sover sämre på nätterna, är ju uppe och kissar typ 100 gånger per natt och ibland är det svårt att somna om. Det är inte heller helt lätt med bekväma sovställningar. Går ju bara att ligga på sidorna med kudde mellan knäna och täcket inknuffat under magen så den inte hänger i luften. Ska man byta sida ska kudden mellan knäna med, kroppen hivas runt och täcket stoppas på plats igen. Suck. Tänk när man kunde ligga på mage och sova. Vilket himmelrike!

Var vaken ett par gånger inatt av att det gjorde ont i ländryggen och ner i benen. Tänkte ett tag att nu jäklar händer det grejer. Men när jag gick upp en stund släppte det av. Var nog bara fogarna som spökade. Inte dax att börja vänta och tro det ska hända nåt än. Då kan det bli jäkligt långsamt på slutet,  kan ju vara uppåt fem veckor kvar...

Pernilla åker hem från BB idag med sin lilla Ida, född i fredags, två och en halv vecka över tiden. Hon blev igångsatt och hade tydligen en riktigt tuff förlossning.  Kommer att ta mig dit så fort jag bara får för att höra allt om förlossningen och BB och nosa på bebisen!

 

Måndagen den 28 augusti 2006 kl. 14:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Grav v 37.

Graviditetsvecka 37 är på väg mot sitt slut. Tiden går ruskigt fort men ändå långsamt. Konstigt. Känns på sätt och vis som om vi nyss satt där och tittade på krysset, och på sätt och vis som om jag har gått med min stora mage hur länge som helst. Skumt.

Var igår hos en jobbarkompis i Baggetorp och tittade på lilla Malva, ca 5 veckor. Född 4 veckor för tidigt. Vägde nu ca 3 kg. Jättesöt var hon, såg ut som en liten trollunge. Hade massor av mörkt hår och var så liten så liten. Plirade med ögonen och tittade i kors. Undrar om min bebis blev lite avis när jag höll i Malva för han/hon sparkade på henne rätt ordentligt! Känns konstigt att tänka på att min bebis i magen är nästan så stor som Malva var. Jisses vad trångt det måste vara därinne!

Fick igår mail från en annan jobbarkompis med bräknat nedsläpp 7/8 och som ännu inte fått. De hade varit på kontroll på Nyköping igår men allt såg bra ut så då har de tydligen som policy i Nyköping att vänta 42 veckor +2 dagar innan de sätter igång nån. Så nu har Pernilla fått tid på onsdag kl 4 för att starta upp det hela om inget hänt före det.

Det går helt klart inte att veta när det kommer att bli dax för förlossning. Man får försöka att njuta av dagen som den är, vila och vara redo, men ändå beredd på att vänta rätt många dagar extra. Fönstren är i alla fall tvättade och barnrummet i skaplig ordning. Det mesta vi tror vi behöver den första tiden hemma är inhandlat och jag har i alla fall en lista på vad jag tänker ta med till BB, så jag känner mig ganska redo att ta tjuren vid hornen och genomlida en hel del smärta för att få träffa vår efterlängtade lilla krabat.

 

Tisdagen den 22 augusti 2006 kl. 09:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tisdagssvammel...

Är i slutet av v 36 av min graviditet nu. Skulle ju kunna bli dax för utsläpp vlken dag som helst nu egentligen även om jag inte tror det. Borde kanske tänka på att packa ner lite saker i den berömda BB-väskan. Har en del sammandragningar förstås, men inget som gör ont. Jag bara anar krafterna som finns i livmodern när magen drar ihop sig och blir hård som en boll. Det är ganska skoj att titta på för man ser ännu tydligare rumpan på beben och nåt som borde va ett knä.. Borde väl va så att man får mer och mer förvärkar innan det drar igång på riktigt. Är inställd på att gå över tiden så får det bli en trevlig överraskning om det skulle bli tidigare.

Går hemma med havandeskapspenning nu. Patrik började jobba igår efter semestern. Lite tråkigt känns det allt att bli lämnad ensam hemma efter att man har haft det så skönt i 4 veckor. Kände också en aning igår att jag saknade mitt jobb. Just efter semestern är det ganska skoj att komma tillbaks och träffa alla igen. Men det håller ju i sig nån dag, sen är man snart tillbaka i gamla rutiner igen...

Har blivit lite som en pensionär nu när krafterna inte räcker så långt. Orkar bara med typ en aktivitet om dagen; -Nej på torsdag kan jag inte för då ska jag till barnmorskan och sen ska vi handla på kvällen... Det är lite svårt för mig som gärna håller på med tre saker samtidigt annars. Men orken finns inte till det längre. Det är bara att tränga undan det dåliga samvetet som säger att man är en latmask som borde städa, tvätta, laga mat, handla, umgås med vänner mm, mm och lägga sig i soffan med en bra bok som kroppen säger. Krafterna behövs för att ta hand om lilla knyttet sen!

Asocial har jag blivit oxå! Gör mig ingenting att gå i min egen lilla värld och lalla. Titta på regnet är nog så underhållande. Men visst är det trevligt när man väl tar sig tid och energi att umgås med sina vänner. Blir väl inte så mycket av den varan om ett tag kan jag tro!

 

Ursäkta det osammanhängande svamlet men det är jag i ett nötskal just nu. Tankspridd till tusen och med minne som en guldfisk!

 

Tisdagen den 15 augusti 2006 kl. 11:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Nedräkning

Har inte varit inne och justerat nåt på min sida efter kraschen för rätt länge sen. Tänkte att det kanske är dax att börja reparera lite.. Alla bilder och massa blogg försvann ju som bekant..

 

Har idag gått in i vecka 35 av graviditeten. Mår rätt bra. Blir trött förstås. Har ont i ryggen och börjar bli allmänt trött på att vara otymplig, men mår annars bra. Magen växer så det knakar. När jag ser mig själv på bild känns det fortfarande rätt overkligt. På ett sätt känns det som om tiden gått ruskigt fort och på ett annat sätt känns det som om jag varit gravid hur länge som helst. Knepigt.

 

Var hos barnmorskan på kontroll idag. Vår bebis ligger i startgroparna, fixerad med huvudet nedåt. Hjärtat låter som det ska och magen växer enligt kurva. Känns lugnande även om jag ändå funderar på sånt som kan va fel med barnet. Men det tror jag är rätt normalt att oroa sig för. Intalar mig det i alla fall...

 

Träffade en sjukgymnast på mödravåden idag oxå. Hon konstaterade foglosssning och informerade om ett och annat. Nu är det t.ex slut på dammsugning!!! Slapp dock informationen som hon gav min kompis Pernilla när hon var där om lämpliga samlagsställningar... Hon kände sig lite besvärad av situationen...

Fick med mig en apparat hem som ska skicka ström genom ryggen för att lindra värk och ffa värkar under förlossningen som jag har tänkt att använda den till.

 

Kollade förlossningen och BB i Nyköping igår. Då kände jag lite pirr i magen, att snart är det liksom dax... Hade hört att Nyköping ska vara väldigt fräscht och trevligt och så, så lite besviken blev jag nog på miljön. Visst, förlossningen var skaplig men BB tyckte jag nog var rätt slitet och sterilt. Är bortskämd med miljön på Kullbergska där det faktiskt är himla fräscht och fint. Blir nog till att ge sig hem så fort det går... Desutom får pappan bara stanna en natt, sen blir han utsparkad. Tror att man känner sig rätt ensam och utlämnad själv på BB.

Ser på sätt och vis fram mot förlossningen och känner mig lugn och trygg. Visst är det lite nervöst oxå eftersom man inte har en aning om hur det kommer att va när man aldrig har varit med om det tidigare. Man fattar nog inte hur j-kla ont det kommer göra. Jaja, det finns ju hjälp att få.

 

Hej hopp till nästa gång.

 

Torsdagen den 3 augusti 2006 kl. 18:59

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

importerade blogginlägg

Arkiv

 2009

 2008

 2007

 2006

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.