Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En månad gammal...

I måndags  smilade vår lille kille två gånger åt sin kära mor. Gissa om man smälter... Allt skrik och all vakentid på nätterna blir liksom förlåten på ett ögonblick. Jag tyckte att jag redan i slutet av förra veckan anade ett leende men tänkte att det var nog inte meningen, Anton har ju inte full koll på mimiken alla stunder... Men det var säkert ett äkta smil det oxå. 

 

Killen växer så det knakar. Äter som bara den. Vid sista vägningen på BVC vägde han 4700 g och var 53cm lång. En viktökning på ca 500 g sen veckan innan. Vecken på ben och armar blir större för var dag tycker jag. Rund och go´kan man verkligen säga.

 

Numer äter Anton oftast bara ett nattmål vid två om vi lyckas tajma så han äter och somnar vid tio. Sover sen till fem-sex på mornarna, så det är jag helt nöjd med! Men lite avis blir man när man får höra att vissa har det ännu bättre: Pernillas Ida, tio dagar äldre än Anton, har sovit 8,5 timma ett par nätter. Gud så underbart det låter att få sova en hel natt! Men det kanske kommer...

 

Igår var ingen rolig dag.  Anton har varit lite kinkig av och till men igår hoppas jag att kulmen var nådd. Han hade bekymmer med sin mage tror jag. Det är mycket som ska växa och utvecklas. Han vaknade och skrek och vred sig som en mask, ville ligga vid bröstet för att få tröst och för han var hungrig, men vred sig där oxå och kom inte till ro. Fick inte i sig ordentligt med mat så han sov bara korta stunder och vaknade igen med magknip och hungrig osv i en ond cirkel. Man känner sig så himla maktlös och otillräcklig när man inte kan ge sitt barn det han behöver. Skuldkänslor hade jag oxå för att jag kanske ätit nåt som gjort att han fått ont i magen. Letade upp listor på i-net på vad man skulle undvika att äta för att minska gasbildning och det var typ allt. Lök, frukt, grönsaker, mjölkprodukter mm, mm. Jaha, bara att sluta äta då helt enkelt. Nej, jag börjar med att helt utesluta lök och katrinplommon. (Magen får väl klara sig ändå och mat behöver väl inte smaka nåt...).

Patrik tyckte jag såg lite trött ut när han kom hem... Hoppas på en bättre dag idag.

Sista gången han fick bada i handfatet var det i alla fall i morse (Anton alltså). Killen fick knappt plats! Och hela badrumsgolvet blev blött när han plaskade...

 

Idag kommer mormor och ska vara barnvakt så jag ska försöka åka och handla. Får se hur det går...

 

Torsdagen den 12 oktober 2006 kl. 10:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

importerade blogginlägg

Arkiv

 2009

 2008

 2007

 2006

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.